2014 m. balandžio 29 d., antradienis

Naujienos apie gyvūnus (Naujausios šunų veislės)

Šiuo metu yra 5 naujausios šunų veislės : Šiba Inu, Tibeto Spanielis, Rusų Kurtas, Triušinis Taksas ir Nykštukinis Taksas.

Šiba Inu -
Šibos labai myli savo šeimininkus, tačiau leidžia suprasti, kad gali išgyventi ir be jo. Jos gana nepriklausomos, todėl jeigu jai nepatiks tai, ko iš jos reikalaujate, ji pasielgs savaip. Bausti šibą beveik nėra prasmės, jei ji jaučiasi teisi, bausmę priims, bet kaip nugalėtoja, kadangi po kurio laiko ji pati imsis auklėti savo šeimininką. Tačiau auklėjant šį šunį tereikia kantrybės ir žinoma meilės, kuri visada suteikia teigiamų rezultatų.
Dar vienas vertas dėmesio šibos bruožas, ji savininkiška. Jeigu jai patiko koks nors žaislas, baldas, konkreti namo vieta ir netgi šeimininkas, ji nieko neprileis prie „savo turto“. Šią problemą galima išspręsti auklėjant šibą nuo pat mažų dienų.
Šiba inu - ištikimi ir atsidavę vaikų draugai, puikūs kompanionai žaidžiant vaikiškus žaidimus. Apskritai žavesio ir gracijos derinys, savigarba ir nepriklausomybė sukuria ypatingai patrauklų charakterį, kurį gali įvertinti tik tikri šunų mylėtojai.
Šis nedidelis šuo paperka savo žavesiu. Jam nereikia daug erdvės, tvarkingas ir neįkyrus – žodžiu, japonų rūpestingumo ir mandagumo įsikūnijimas!
 Rusų kurtas -
Šie šunys savo kailiu rūpinasi patys. Tačiau tai nereiškia, kad šeimininkai turi pamiršti šio šuns priežiūrą. Rusų kurtai turi ilgą kailį, kurį reikia šukuoti kartą į savaitę. Tačiau jų kailis labai šeriasi, todėl tam prireiks papildomos priežiūros. Didesnį dėmesį reikėtų skirti letenų priežiūrai. Kailį tarp pirštų būtina pakirpti.
Kadangi kurtai iš tikrųjų sugeba savimi pasirūpinti, maudyti juos reikia retai.
Šios veislės šunims būtina bėgioti ir žaisti. Šeimininkas turėtų pasirūpinti įvairiais pratimais, svarbu, kad rusų kurtas visada būtų geros fizinės formos. Bėgiodamas arba važiuodamas dviračiu, šeimininkas gali drąsiai pasiimti savo augintinį drauge. Tai bus puikus kompanionas.
Rusų kurtas labai išrankus maistui. Jį reikia šerti tik kokybišku ėdalu, kuriame yra visų svarbiausių komponentų reikalingų jo raumenų ir kaulų struktūrai. Svarbus mitybos elementas - dieta.
Šerkite rusų kurtą suskaidytu maistu kelis kartus per dieną. Tai pagerins jo virškinimą ir savijautą. Po valgio neplanuokite jokių aktyvių žaidimų ar pratimų. Leiskite savo keturkojui pailsėti.
Rusų kurtas - šuo, turintis puikų charakterį. Jis protingas ir švelnus. Labai atsidavęs ir visada pasiruošęs apginti savo šeimininką bei kitus šeimos narius.
 
Nykštukinis taksas -
Dabar ši veislė populiari daugelyje šalių. Žmonės įsigyja šiuos šunelius, kadangi jie yra puikūs kompanionai. Kartais savininkai juos panaudoja ir pagal paskirtį - medžioklei.
Nykštukinis taksas draugiškas, santūraus temperamento šuo. Šie šunys aistringi, nenuilstami ir turintys puikią uoslę medžiotojai. Jie gali pralįsti pro labai siaurus plyšius ir landas.
Nykštukiniai taksai labai jautriai reaguoja į šeimininko intonaciją. Jei šeimininkai su šios veislės šuniukais bus grubūs, jie gali pasidaryti pikti ir niūrūs. Norėdami, kad nykštukinis taksas jus mylėtų ir gerbtų, reikia jį kuo dažniau girti už gerą elgesį.
 Tibeto Spanielis -
Tibeto spanielius galima palyginti su vaikais: išdykę, nuovokūs, užsispyrę, tačiau neryžtingi. Kartais jie išves jus iš pusiausvyros ir bandys jūsų kantrybę, tačiau ant jų ilgai pykti negalima! Linksmi, žaismingi, gudrūs šuneliai ištirpdys netgi ledinę širdį! Be to, jie labai jautrūs visiems šeimininko norams ir gana smalsūs.
Jie dievina bėgioti kieme, kaip ir mėgsta pasivaikščiojimus, tačiau labiausiai jiems patinka bendrauti su žmogumi. Todėl idealu, jei jie turės galimybę pereiti iš kiemo į kiemą pabendrauti su kaimynais.
Tibeto spanielis – tai žaismingas, smalsus, draugiškas, puikus draugas ir sargas. Kiekvieną dieną jus džiugins savo gera nuotaika ir noru viską daryti kartu!
 Triušinis taksas -
Kaip ir kiti taksai, triušinis taksas labai protingas, supratingas, neperneša grubaus ir nepagarbaus elgesio. Jei netinkamai jį auklėsite, šuo gali pasidaryti nepaklusnus, užsispyręs ir netgi krėsti nedidelės išdaigas. Taksai smalsūs, labai mėgsta pasivaikščiojimus. Medžioklė - jų gyvenimo tikslas. Šios veislės šunys neišrankūs, gyvybingi, ištvermingi, jiems nereikia išskirtinės priežiūros. Triušiniai taksai sugeba suteikti džiaugsmo net tiems žmonėms, kurie niekada nelaikė ir nelaiko šuns.
Triušinis taksas skiriasi nuo nykštukinio takso tik svoriu ir krūtinės apimtimi. Kūno sudėjimas, charakteris, temperamentas ir elgesys jokių skirtumų neturi.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą